Велика Британія першою у світі схвалила вакцину одразу проти двох штамів коронавірусу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Велика Британія стала першою у світі країною, яка сертифікувала вакцину одразу від двох штамів коронавірусу. Препарат ефективний як проти оригінального штаму, так і проти нового штаму «Омікрон».

Про це пише BBC.

Модернізована вакцина буде доступна для британців вже восени для бустеру. У компанії Moderna зазначили, що готові доставити препарат у найближчі тижні. Хто саме матиме право отримати такий бустер — наразі невідомо.

«Те, що дає нам ця бівалентна вакцина, це відточений інструмент у нашому арсеналі, який допомагає захистити нас від цієї хвороби, оскільки вірус продовжує розвиватися», — зазначила очільниця британського регулятора, докторка Джун Рейн.

У Британії восени планують пропонувати бустерну вакцинацію людям від 50 років, медикам, людям, які мають супутні хвороби або слабкий імунітет, а також їхнім співмешканцям.

  • На початку липня міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко заявив, що в Україні зросла кількість захворювань на коронавірус, систему охорони здоровʼя готують до можливої нової хвилі коронавірусу. Також зростання кількості нових хворих фіксують і в Європі, в деяких місцях вже повертають деякі карантинні норми.
  • 13 липня Всесвітня організація охорони здоровʼя закликала уряди всіх країн світу повернути загальну вимогу до маскового режиму. Цей заклик пояснили збільшенням кількості смертей від коронавірусу і наголосили, що пандемія ще не закінчилася.