Генштаб: Від лютого російські війська втратили в Україні дві ескадрильї літаків Су-35

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Від початку повномасшабної війни російські окупанти втратили в Україні дві ескадрильї новітніх літаків Су-35. Через це росіяни планують залучати старі бомбардувальники.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов в медіацентрі «Україна — Укрінформ».

«За останній тиждень сили ППО України знищили 27 повітряних цілей. У звʼязку зі значними втратами авіаційної техніки окупанти розглядають варіант залучення застарілих бомбардувальників Су-24М, що протягом 2005—2018 років були виведені з бойового складу агресора», — сказав бригадний генерал.

Але новітні літаки росіян теж недовго літають над Україною.

«Літаки Су-35 теж показали низький рівень живучості. За час повномасштабної агресії окупанти втратили дві ескадрильї таких літаків, це близько 24 одиниць», — зазначив Громов.

За даними Генштабу, росія поставляла ці літаки Китаю. Із 24 одиниць справними були лише 9, що свідчить про низьку ефективність і ненадійність цієї техніки. Під час експлуатації цих літаків найчастіше відмовляли бортові системи.

  • Під час вибухів на військовому аеродромі рф в окупованому Криму 9 серпня росія втратила девʼять літаків — це найбільша кількість знищених за добу літаків від початку війни.