«Укрпошта» припинила роботу на окупованих територіях

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Державне підприємство «Укрпошта» зупинило роботу своїх відділень на непідконтрольних Україні територіях.

Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський.

«Більше немає можливості виплачувати тисячі пенсій, приймати і переказувати платежі за комунальні послуги, а також доставляти продукти. Натомість маємо значну загрозу життю працівників та загрозу пограбування з боку бійців російської армії, підкріпленої бійцями так званих «лнр/днр», — написав він.

Смілянський також зазначив, що вперше з 24 лютого «Укрпошта» працюватиме лише на території, підконтрольній Україні. За його словами, до 31 липня тривала, зокрема, робота відділень компанії в окупованих районах Запорізької області, а раніше — у Херсоні.

Смілянський також повідомив, що російські військові перешкоджали доставці пенсій українським громадянам. «Все тому, що їм треба зібрати номери паспортів від пенсіонерів для «референдумів» в обмін на пенсії в «деревʼяній валюті» звичним для них шантажем», — зазначив гендиректор.

Смілянський подякував співробітникам, які, попри загрозу з боку військ рф, продовжували виконувати свої обовʼязки, й анонсував, що після повернення окупованих територій «Укрпошта» повернеться туди з новими відділеннями.

  • У червні стало відомо, що «Укрпошта» припинила роботу на окупованій території Херсонської області.