«Мене призначав президент, він і може мене звільнити». Голова Луганської ОВА Гайдай відповів на претензії депутатки Безуглої

Автори:
Анна Холоднова, Марія Жартовська
Дата:

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай готує ґрунтовну відповідь на депутатський запит народної депутатки Марʼяни Безуглої щодо оборони Луганщини, починаючи із 24 лютого. Також Гайдай нагадав, що звільнити його з посади має право тільки президент Володимир Зеленський.

Про це голова Луганської обласної військової адміністрації сказав журналістці «Бабеля».

В інтервʼю «Бабелю», яке вийшло 22 липня, нардеп Безугла зазначила, що необхідно звільнити Гайдая та замінити його на військового для вирішення питань у Луганській області.

За словами очільника Луганської ОВА, Безугла хотіла відкрити обласну адміністрацію у Лисичанську та під обстрілами примусово вивезти людей, які не хотіли виїжджати, наражаючи їх на небезпеку.

Також депутатка подала запит на премʼєр-міністра та міністра оборони. Сергій Гайдай уже готує змістовну відповідь на нього.

«Вона пішла офіційним шляхом, подала запит, що ми зробили з 24 лютого для оборони. Ну, добре, ми їй збираємо цю інформацію. Там 100 аркушів не вистачить, щоб описати, що ми робили. Техніка, броньовики, зброя, будівництво, гуманітарна допомога, БПЛА, тепловізори — там стільки всього. Тільки одних тепловізорів на 38 мільйонів передали. Це величезна робота, яка робилася кожного дня. Різні бригади, різні батальйони, в кожного якісь свої запити. Нацгвардія, прикордонники, поліція — з усіма ми співпрацювали», — сказав він.

Але особисто говорити з депутаткою в ефірі Гайдай не хоче.

«У мене нема часу на суперечки. Для чого? У мене 300 тисяч людей евакуювалися. У мене кожного дня співпраця і надалі з військовими. Незважаючи на те, що у нас майже вся область окупована, ми кожного дня допомагаємо військовим. Все одно спілкуємося — від командування до офіцерів», — зазначив він. І нагадав, що звільнити його може тільки президент.

«Якщо президент скаже мені, що мені треба написати заяву на звільнення, я напишу її. Тому що мене призначав президент, і він мене може звільнити», — сказав Сергій Гайдай.