Анулювання ліцензій телеканалів Ахметова: сервіс OLL.TV припинив свою роботу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Платформа OLL.TV, що входить до «Медіа Групи Україна» бізнесмена Ріната Ахметова, припинила свою роботу — з 23:00 22 липня сервіс зупинив трансляцію каналів і надання послуг абонентам.

Директорка з комунікацій компанії Ахметова SCM Наталія Ємченко заявила, що OLL.TV припинив роботу у звʼязку з введенням у дію «дискримінаційного закона «Про олігархів».

Компанія «Укртелеком» повідомила, що вимушена припинити надавати послугу «Інтерактивне телебачення», що технологічно базуються на OLL.TV («Інтерактивне TV» і «TV Бізнес»).

«Таким чином, тарифікація послуги «Інтерактивне телебачення» та оренди обладнання (за наявності) припиняється з 22 липня 2022 року. Відповідний перерахунок вартості наданих послуг буде відображений в рахунках за липень. Перепрошуємо за незручності. Команда «Укртелекому» вже працює над пошуком нового сучасного сервісу телебачення для вас», — сказано в заяві.

OLL.TV надавав послуги платного телебачення за технологіями OTT та IPTV.

  • 23 вересня 2021 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт про деолігархізацію. Документ встановлює низку правил для тих, хто потрапить у реєстр олігархів: вони не зможуть фінансувати партії, брати участь у приватизації та будуть зобовʼязані подавати електронну декларацію. Усі чиновники повинні будуть обовʼязково подавати декларацію про контакти, якщо вони матимуть спілкування з олігархом. У разі неподання такої декларації їм загрожує звільнення.
  • 1 липня 2022 року Рінат Ахметов заявив, що виходить з медійного бізнесу. «Медіа Група Україна» відмовилася на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій і від ліцензій друкованих медіа в Україні. Не працюють також онлайн-медіа МГУ. Медіахолдинг «Медіа Група Україна» Ріната Ахметова обʼєднує канали «Україна», «Україна 24», «Футбол 1/2/3», НЛО TV, мультимедійну платформу «Сьогодні», «Новинну Групу Україна» та інші.
  • 21 липня Нацрада анулювала ліцензії телеканалів Ахметова.