США стежать за ситуацією з Венедіктовою і Бакановим. На обмін розвідувальною інформацією це не вплине

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У США ретельно стежать за ситуацією з відстороненням генпрокурора Ірини Венедіктової та усуненням від обовʼязків голови СБУ Івана Баканова.

Про це заявив офіційний представник Державного департаменту США Нед Прайс, повідомляє «Європейська правда».

«Що стосується новин, які ми чули з Києва, нам відомо про повідомлення, і ми продовжимо ретельно стежити за ситуацією. Ми щодня на звʼязку з нашими українськими партнерами», — сказав Прайс, додавши, що США у відносинах з Україною діють за інструкцією, а не покладаються на конкретних осіб — американська сторона впевнена, що налагодить контакти з новими очільниками відомств.

Прайс додав, що ця ситуація не вплине на обмін інформацією між країнами, зокрема розвідувальною.

  • Увечері 17 липня вийшли два укази президента — про відсторонення генпрокурора Ірини Венедіктової та про усунення від обовʼязків голови СБУ Івана Баканова. У Зеленського уточнили, що їх не звільнили. В Офісі генпрокурора та СБУ проведуть службові розслідування та перевірки. Після цього президент вирішить, чи подавати до парламенту документи про те, щоб керівників відомств звільнити. Баканова усунули, а Венедіктову відсторонили, щоб вони не змогли впливати на розслідування. Поки обовʼязки генпрокурора виконуватиме заступник Венедіктової Олексій Симоненко, а обовʼязки голови СБУ — перший заступник Василь Малюк.