Ексголову Управління СБУ у Криму Олега Кулініча відправили під варту без можливості застави

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишнього голову Управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим Олега Кулініча, якого затримали за підозрою у держзраді, відправили під варту до 13 вересня 2022 року без можливості внесення застави.

Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

Кулініча підозрюють у роботі на спецслужби росії. Йому повідомили про підозру за статтями про створення злочинної організації (ч. 1 ст. 255 КК), державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК) і пособництво у зборі та передачі держтаємниці іншій державі (ч. 1 ст. 114 КК).

  • Силовики затримали Олега Кулініча 16 липня. Президент Володимир Зеленський призначив Кулініча головою Управління СБУ у Криму в жовтні 2020 року. Другого березня 2022 року президент його звільнив.
  • Після його затримання президент Зеленський відсторонив генпрокурора Ірину Венедіктову та усунув від виконання обовʼязків голову СБУ Івана Баканова.
  • У ДБР повідомили, що Кулініч співпрацював зі спецслужбами рф і передавав їм секретну інформацію. Також він був учасником злочинної організації, яка займалась розвідувальною та підривною діяльністю проти України.