Росія повністю закриє газопровід «Північний потік» на 10 днів — нібито для ремонту

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Російський газопровід «Північний потік» із рф до Німеччини повністю закриється на «ремонт» на 10 днів — з 11 до 21 липня.

Про це пише російська агенція Интерфакс.

«З 11 до 21 липня 2022 року компанія Nord Stream AG тимчасово зупинить обидві нитки газопроводу «Північний потік» для планових профілактичних робіт, включно з тестуванням механічних компонентів і систем автоматизації, щоб забезпечити ефективну, безпечну та надійну експлуатацію газопроводу», — йдеться в повідомленні.

Там наголошують, що графік цих ремонтних робіт попередньо узгодили з усіма транспортерами газу та партнерами. У російському «Газпромі» інформацію про ремонт підтвердили.

  • У середині червня російська компанія «Газпром» зупинила роботу ще одного газотурбінного двигуна на компресорній станції газопроводу «Північний потік». Унаслідок цього прокачка газу до ЄС скоротилася до 40% потужності труби. Міністр економіки Німеччини Роберт Габек вважає, що скорочення росією поставок газу до Євросоюзу є політичним рішенням. За його словами, Німеччина розуміє необхідність обслуговувати газопровід, але «перший комплекс робіт із технічного обслуговування проведуть не раніше осені».