Репера R. Kelly засудили до 30 років увʼязнення за сексуальні злочини та торгівлю людьми

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Американського репера R. Kelly засудили до 30 років увʼязнення за сексуальні злочини проти неповнолітніх, рекет та інші злочини.

Про це повідомляє The New York Times.

Співака звинуватили в сексуальному, фізичному та емоційному насильстві 11 постраждалих. Кілька з них заявили, що на той час були неповнолітніми.

Прокурори у спеціальному листі написали, що репер не розкаявся протягом десятиліть і демонстрував зневагу наслідкам своїх дій, що «підживлювалися нарцисизмом і вірою, ніби його музичний талант звільняє його від необхідності усвідомлювати свою поведінку».

  • У 2019 Роберт Келлі (R. Kelly) проходив у справі про підкуп державного службовця в 1994 році, щоб отримати фальшиві документи для своєї неповнолітньої нареченої. Також його звинувачували в 10 випадках сексуального насильства і заарештовували у справі про дитячу порнографію.
  • Після цього музикант отримав девʼять звинувачень, серед яких сексуальна експлуатація неповнолітньої особи, вимагання, викрадення людей, хабарництво і торгівля людьми для сексуальної експлуатації. У жовтні 2021 року YouTube видалив канали R. Kelly.