Британія запровадила санкції проти двоюрідної сестри путіна та мільярдера Потаніна — другої найбагатшої людини росії

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Велика Британія включила до свого списку санкцій проти росії 13 нових фізичних та юридичних осіб, зокрема двоюрідну сестру путіна Анну Цивілєву та другу найбагатшу людину рф — олігарха Володимира Потаніна, який придбав Росбанк і частки в Тінькофф Банку після вторгнення військ рф до України.

Про це повідомляється на сайті уряду Британії.

Британська сторона стверджує, що Потанін, який також є власником великого конгломерату «Інтеррос», продовжує накопичувати кошти, підтримуючи режим путіна. Його статки оцінюють у понад $30 мільярдів.

Цивілєва — президентка відомої російської вуглевидобувної компанії АТ Kolmar Group. Її чоловік Сергій Цивілєв є губернатором багатої на вугілля Кемеровської області.

Також британський уряд накладає санкції на групу російських громадян і компаній за їхню участь у «репресіях цивільного населення та підтримці» режиму Башара Асада в Сирії. Ці заходи назвали «викриттям зловмисної діяльності росії по всьому світу».

Санкції передбачають заморозку активів вказаних осіб, заборону на співпрацю з ними, заборону на їх в’їзд до Британії тощо.

Від початку масштабного вторгнення росії в Україну (24 лютого) Британія запровадила санкції проти понад тисячу російських громадян і 120 компаній.

  • У березні Bloomberg писав, що Потанін так і не потрапив під дію санкцій, як і половина з 20 найбагатших людей росії.
  • Національне агентство з питань запобігання корупції 26 червня повідомляло, що керівники низки російських оборонно-промислових підприємств, які виробляють озброєння, теж не під санкціями, хоча їхня техніка активно використовується у війні проти України.