Поліція вже встановила імена російських льотчиків, які вдарили по торговому центру у Кременчуку

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Українські правоохоронці вже встановили імена російських льотчиків, які вдарили по торговому центру у Кременчуку Полтавської області.

Про це на брифінгу у вівторок, 28 червня, заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

«За цей злочин буде покараний не лише путін, але й безпосередні виконавці. Кримінальне провадження веде Служба безпеки України. Аналітики СБУ та Національної поліції встановили, який саме полк російської авіації здійснив цей злочин. Уже є перші імена льотчиків, які злітали на Ту-22 і здійснили фатальні постріли», — заявив Денис Монастирський.

Стаття Кримінального кодексу України, за якою правоохоронці розпочали провадження за фактом ракетного удару по торговому центру у Кременчуку, передбачає довічне увʼязнення.

  • Удень 27 червня росія вдарила ракетою по ТРЦ «Амстор» у місті Кременчук. До повітряної тривоги там перебували близько тисячі людей, але коли вона почалася, то багато з них встигли вийти з торгового центру, однак у ТРЦ залишалися працівники та частина відвідувачів. Били росіяни ракетами Х-22, які випустили з дальніх бомбардувальників Ту-22 М3. Їх запускали з Курської області. Наразі відомо про щонайменше 19 загиблих.