Окупанти перекидають з Маріуполя вояків і техніку на інші ділянки фронту

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Окупанти перекидають з Маріуполя вояків і техніку на інші ділянки фронту

Getty Images / «Бабель»

Окупанти вивозять з Маріуполя частину військової техніки та бійців на інші ділянки фронту — другий день поспіль колони рухаються у напрямку Бердянськ — Пологи.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що через це війська росії змінили тактику нагляду за Маріуполем. Вони демонтували стаціонарні блокпости та залишили лише контрольні пункти в районі мостів. Війська росії все частіше використовують мобільні групи, які раптово зʼявляються в різних районах міста.

«Настрої серед окупантів-військових далекі від бравурних заяв пропаганди. Панує небажання продовження участі у війні, особливо серед мешканців Донеччини. Частішають розмови про бажання здатись у полон, особливо після повідомлення про перекидання їх на напрямок боїв у Запоріжжя», — додав радник мера.

  • Маріуполь майже вщент зруйнований окупантами в ході бойових дій. У місті немає нормального газопостачання, водозабезпечення та електропостачання. За даними української влади у місті загинули близько 22 тисяч мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тисяч людей, які змушені жити у антисанітарії.
  • Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко повідомляв, що з міста продовжують вивозити людей силами волонтерів.