Проти голлівудського продюсера Харві Вайнштейна висунули нові звинувачення у домаганні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Королівська прокуратура Великої Британії висунула проти голлівудського кінопродюсера Харві Вайнштейна чергові звинувачення у сексуальних злочинах. Його звинувачують за двома пунктами у непристойній поведінці.

Про це пишуть The Wall Street Journal та Reuters.

Справа стосується інциденту 1996 року. Вайнштейна звинувачують у нападі на жінку у Лондоні.

За словами речника прокуратури, Вайнштейну будуть пред’явлені офіційні звинувачення, коли він в’їде на територію Англії чи Уельсу. Наразі кінопродюсер перебуває у каліфорнійській вʼязниці в очікуванні суду за низку сексуальних злочинів. Чи надходив у США запит на його екстрадицію, поки невідомо.

  • Харві Вайнштейна, якого колись вважали однією з найвпливовіших осіб у Голлівуді, визнали винним у сексуальних домаганнях і насильстві щодо понад 80 жінок, зокрема таких зірок, як Анджеліна Джолі та Ешлі Джадд. Його також звинувачували в секс-торгівлі та хижацькому сексуальному насильстві (predatory sexual assault), за які йому загрожувало довічне увʼязнення.
  • Вайнштейна засудили до 23 років позбавлення волі 11 березня 2020 року. Адвокати просили для нього 5 років, стверджуючи, що строк у 23 роки для їхнього клієнта зі слабким здоровʼям де-факто є довічним. Того ж дня суд Нью-Йорка розкрив низку документів у справі Вайнштейна.
  • За іншими звинуваченнями Вайнштейну загрожує до 140 років вʼязниці. У липні 2021 року суд відхилив його клопотання щодо скасування трьох з 11 звинувачень.