До суду передали першу справу про зґвалтування під час війни

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

До суду передали першу справу про зґвалтування під час війни.

Про це повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

«За вбивство цивільного чоловіка та сексуальне насильство над його дружиною судитимуть михайла романова — військовослужбовця 239 полку 90 гвардійської танкової вітебсько-новгородської дивізії зс рф», — повідомила вона.

Прокуратура встановила, що в березні, під час окупації Броварського району підозрюваний увірвався до будинку в одному із сіл і застрелив його господаря. Пʼяний військовослужбовець разом із іншим окупантом одразу ж після вбивства чоловіка декілька разів зґвалтували його дружину. Вони погрожували жінці зброєю та насиллям навіть стосовно її дитини, яка була в цей час поруч.

Прокуратура просить усіх, кому відома додаткова інформація про причетність цього військовослужбовця до інших воєнних злочинів, сповіщати на наш єдиний доказовий хаб https://warcrimes.gov.ua/ або звертатися до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75.

  • Українські медійниці звернулися до уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової з вимогами скоригувати її комунікацію про статеві злочини під час війни.
  • Українські правоохоронці встановили особу ще одного російського військового, якого підозрюють у зґвалтуванні під час окупації одного з населених пунктів на Київщині. Мова йде про 20-річного Булата Фассахова — радіотелефоніста гаубичного артилерійського дивізіону 30 окремої мотострілецької бригади 2 гвардійської загальновійськової армії центрального військового округу зс рф.