Міноборони Британії: на росію чекає така ж доля, що й на нацистів — Нюрнберзький трибунал

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що російське командування та президент росії зокрема несуть відповідальність за воєнні злочини, скоєні на території України. На його переконання, ці дії суголосні з поведінкою нацистського режиму у роки Другої світової війни.

Бен Воллес наголосив, що російського президента і командування чекає така ж доля, що й нацистів — Нюрнберзький трибунал.

«Здійснивши вторгнення в Україну, путін, його оточення та генерали копіюють фашизм, тиранію більш ніж 70-річної давності, повторюючи помилки тоталітарних режимів минулого століття. Їхня доля зрештою виявиться такою ж», — сказав Воллес під час виступу у Національному музеї армії в Лондоні.

Багато лідерів країн Заходу у своїх виступах, присвячених перемозі над нацизмом, цього року згадують про війну в Україні, проводячи паралелі між діями гітлерівської Німеччини та кремля.

  • Цьогоріч 9 травня в Україні проходить дещо інакше, ніж у попередні роки. Оскільки проросійську партію «опозиційна платформа — за життя» заборонили, то в українських містах не було великих мітингів, які ця партія організовувала щороку.