Співробітники посольства США повернулися до Києва

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Дипломати посольства США повернулися до Києва.

Про це повідомила тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін.

«Я надзвичайно щаслива, що можу повернутися до Києва сьогодні, у День Перемоги в Європі, спостерігати тріумф добра над злом, у місті, яке я люблю, серед людей, які втілюють дух пам’яті», — сказала вона.

Квін додала, що протягом останніх трьох місяців з колегами докладали максимум зусиль, щоб допомогти Україні надати допомогу, необхідну для боротьби та перемоги у цій війні.

«Але в цей День Перемоги є що святкувати. Хоча бої тривають, а ракети продовжують падати, сьогодні ми можемо сказати, що путін зазнав поразки. Як ми всі знаємо, йому не вдалося взяти Київ, хоча його дикунський напад, безумовно, завдав невимовних страждань і величезної шкоди, яку я побачила сьогодні по дорозі до міста. Він не зміг замінити український уряд російськими маріонетками і не зміг підкорити гордий український народ, який по всій країні, включаючи схід, відмовився підкоритися волі путіна і сказав росіянам «Ідіть геть», — зазначила повірена.

Крім того, канадський журналіст Пол Воркман також повідомив, що премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо, який прибув до Києва, взяв участь у піднятті канадійського прапора над посольством його країни в українській столиці. Це знаменує відновлення роботи дипустанови.

Раніше мер Києва Віталій Кличко анонсував нові, додаткові системи протиповітряної оборони, які посилять захист столиці від ракетних ударів росіян. Також мер зазначив, що після 9 травня жителі Києва можуть поступово повертатися до міста.

  • 14 лютого США тимчасово перенесло своє посольство в Україні з Києва у Львів.