Нардеп Григорій Суркіс виїхав до Польщі. На кордоні у нього була затримка через спробу вивезти 13 годинників

Автори:
Анна Холоднова, Марія Жартовська
Дата:

Сьогодні, 22 квітня, «Українська правда» з посиланням на джерела повідомила про затримання на кордоні Польщі нардепа від ОПзЖ Григорія Суркіса. Повідомлялося, що він намагався виїхати з України через пункт пропуску «Краковець» із 13 годинниками, через що його на кілька годин затримали.

У митниці «Бабелю» розповіли, що на Суркіса не складали протокол і годинники в нього не вилучали. Зі слів митників, у пунктах пропуску діють працівники Держбюро розслідувань, які самостійно складають процесуальні документи та в разі необхідності вилучають речі.

Співрозмовник з оточення Суркіса каже, що як такого затримання не було і годинники у нардепа не вилучали, проте їх довелося залишити в Україні. Годинники Суркіс віддав помічниками. Пізніше цю інформацію підтвердила і митниця: Суркіс повернувся на територію України і через деякий час заїхав повторно на пункт пропуску, обравши при цьому «зелений коридор», чим засвідчив, що не має речей, які треба декларувати. Після проходження контролю, прикордонники оглянули машину і речі і підтвердили відсутність речей, заборонених для вивозу. Після цього Суркіс виїхав з України.

  • В Україні воєнний стан діє до 25 травня. Чоловікам-громадянам України (від 18 до 60 років), які придатні до військової служби, виїзд за кордон заборонений. Суркісу наразі 72 роки. Раніше ЗМІ писали, що він виїжджав із країни на початку повномасштабного вторгнення військ росії.