Нардеп медведчук запропонував обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Затриманий нардеп віктор медведчук звернувся до президента України Володимира Зеленського та президента рф володимира путіна з пропозицією обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Він зазначив, що ті перебувають у заблокованому місті, не маючи безпечного виходу гуманітарними коридорами.

У заблокованому Маріуполі залишаються, за різними оцінками, приблизно 120 тисяч мирних жителів, а місто продовжують боронити бійці полку «Азов» і 36 бригади морської піхоти.

  • Нардеп медведчук є фігурантом кримінального провадження за статтею про державну зраду. Йому інкримінують організацію схеми торгівлі вугіллям з окупованими територіями Донбасу. Іншими фігурантами цієї справи є ексміністр енергетики Володимир Демчишин і пʼятий президент України Петро Порошенко.
  • 12 жовтня 2021 року Печерський райсуд Києва відправив медведчука під цілодобовий домашній арешт. Прокуратура просила посадити його в СІЗО з правом на заставу в один мільярд гривень.
  • 26 лютого, після вторгнення росії в Україну, медведчук втік з-під домашнього арешту та намагався покинути Україну. Однак 12 квітня СБУ затримала політика.
  • 16 квітня Личаківський районний суд Львова змінив запобіжний захід нардепу віктору медведчуку. Його відправили під арешт без можливості внесення застави.