Литва надасть Україні засоби цивільного захисту на €1,8 мільйона

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Уряд Литви ухвалив рішення надати Україні засоби цивільної оборони на загальну суму €1,8 мільйона.

Про це повідомляє литовське видання BNS.

«Безпекова ситуація в Україні безпрецедентно серйозна, інші країни теж приєднуються до надання допомоги Україні, висловлюючи політичну підтримку і надаючи свої пропозиції щодо матеріальних засобів на підставі прохання України про допомогу», — сказала міністр внутрішніх справ Агне Білотайте.

Премʼєр країни Інгріда Шимоніте наголосила, що «ми маємо допомогти та допомагаємо Україні».

Ідеться про поставку таких засобів цивільного захисту, як катери, індивідуальні дозиметри, 500 фільтрувальних протигазів із комбінованим фільтром, комунікаційні прилади загальною вартістю €260 тисяч.

Також із резерву статутних органів внутрішніх справ Литви в Україну направили різне озброєння на €1,5 мільйона.

Президент Литви Гітанас Науседа під час візиту в Київ заявив, що Литва ніколи не визнає спроб підірвати територіальну цілісність України.

«Хочу, щоб мене чітко почули. Луганськ і Донецьк є і завжди будуть частиною України. Литва не визнає жодних спроб підірвати територіальну цілісність України та не визнає незаконну анексію Криму», — сказав Науседа.

  • 15 лютого Сполучені Штати Америки оголосили, що виділять Україні позику у розмірі до мільярда доларів кредитних гарантій, щоб допомогти українській економіці.
  • Перед цим стало відомо, що Канада надасть Києву кредит у $392 мільйони (на додаток до раніше оголошеного кредиту у розмірі $94 мільйони), а також летальну зброю на суму $6,1 мільйона. Яка саме зброя це буде — поки невідомо.
  • Європейський Союз остаточно ухвалив рішення виділити Україні €1,2 мільярда макрофінансової допомоги.