Велика Британія гарантувала Україні кредити на $500 мільйонів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Велика Британія гарантувала Україні кредити на суму до $500 мільйонів.

Про це повідомила міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс.

«Велика Британія гарантує кредити на суму до $500 млн, щоб допомогти Україні протистояти економічним наслідкам дій Росії. Ми використовуємо нашу економічну вагу, щоб завдати болю Росії та підтримати український народ», — написала міністр.

Британський уряд готовий надати гарантії кредитування через Multilateral Development Bank (MDB) для проєктів, які підтримуватимуть економічну стабільність та життєво важливі реформи, такі як боротьба з корупцією.

«Ми готові запропонувати пряму економічну підтримку, надати оборонну зброю та викрити спроби Росії розробити фальшиві приводи для вторгнення», — наводить слова Трасс сайт уряду.

  • 15 лютого Сполучені Штати Америки оголосили, що виділять Україні позику у розмірі до мільярда доларів кредитних гарантій, аби допомогти українській економіці.
  • Перед цим стало відомо, що Канада надасть Києву кредит у розмірі $392 мільйони (на додаток до раніше оголошеного кредиту у розмірі $94 мільйони), а також надасть летальну зброю на суму $6,1 мільйона. Яка саме це буде зброя — поки невідомо.
  • Європейський Союз остаточно ухвалив рішення виділити Україні €1,2 мільярда макрофінансової допомоги.