«Український» бронетранспортер в інсценуванні прориву кордону Росії зіграв російський БТР-70М

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

«Український» бронетранспортер, який нібито намагався прорватися через кордон Росії на допомогу «диверсантам», виявився російським модифікованим БТР-70М. Його на озброєнні армії України немає.

Про це повідомляє портал «Мілітарний».

Аналіз репортажу держканалу РФ, який зняли на місці «подій», показав, що росіяни видали свій же БТР-70М за український БТР, лише «прикрасивши» його камуфляжем сухопутних військ ЗСУ. На кадрах видно характерні для БТР-70М бійниці, боковий десантний люк і верхню частину корпусу.

Про те, що відео — постановочне, повідомив і дослідник Стейн Мітзер з нідерландського проєкту Oryx.

Мітзер назвав це погано підготовленою провокацією і уточнив, що ще одне відео з нібито місця знищення українських БМП — теж фейк. На записах від ФСБ дві радянські БМП-2 і БМП.

  • 21 лютого в Росії заявили, що о 06:00 прикордонний наряд ФСБ виявив українську диверсійну групу в районі населеного пункту Митякинська (Ростовська область) на ділянці кордону з Україною. У бою нібито загинули пʼять диверсантів, а їхню техніку спалили. ФСБ і росЗМІ показали два записи — один із БМП, які горять, а інший нібито знятий нашоломною камерою одного з бійців ЗСУ, який під прикриттям БТР проривався через кордон.
  • Влада і силовики України назвали відеозаписи та повідомлення Росії фейками.