Українська біатлоністка Валентина Семеренко достроково залишає Олімпіаду. У неї проблеми зі здоровʼям

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Українська біатлоністка Валентина Семеренко достроково покидає зимові Олімпійські ігри у Пекіні через стан здоровʼя, найближчим часом вона повернеться в Україну.

Про це глава Федерації біатлону України Володимир Бринзак повідомив увечері 7 лютого.

«Валя хотіла реабілітуватись за естафету і почала зашвидко, але з горами жарти короткі, вони її покарали. Як я зрозумів, Валентина чи втратила притомність, чи була близькою до цього — запаморочилось у голові і вона не змогла продовжувати гонку. Після обстеження в клініці Валю вирішили відправити найближчим літаком додому, вона вже не зможе допомогти команді, замість неї буде заявлена [Анастасія] Меркушина», — заявив Володимир Бринзак.

У понеділок, 7 лютого, Валентина Семеренко знялась з індивідуальної гонки. Вона виконала перші стрільби лежачи без промахів, у стрільбі стоячи вона припустилася однієї помилки. Головний тренер збірної України Урош Велепець повідомив, що Валентина мала спазм і через це вона не змогла продовжити гонку.

Напередодні другого старту Олімпіади в біатлоні жіноча команда України втратила ще одну біатлоністку — Дарʼя Блашко отримала позитивний тест на коронавірус. Блашко відправили на ізоляцію, і вона не змогла взяти участь у індивідуальних перегонах 7 лютого, попри те, що у старт-листі вона заявлена ​​під номером 79.

  • Україну на цих Іграх представляють 45 спортсменів із 12 дисциплін. У складі української збірної є четверо олімпійських чемпіонів: біатлоністки Олена Білосюк (Підгрушна), Юлія Джима, Валентина Семеренко та фристайліст Олександр Абраменко.
  • Зимові Олімпійські ігри — 2022 в Пекіні триватимуть з 4 до 20 лютого, а зимові Паралімпійські ігри — з 4 до 13 березня. Через коронавірус змагання проводитимуть без іноземних уболівальників, а для спортсменів і членів команд запровадили суворі обмеження.