Кандидатка у президенти Франції заявила, що країна вийде з НАТО у разі її перемоги на виборах

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Кандидатка у президенти Франції, лідер ультраправої партії «Національне обʼєднання» Марін Ле Пен заявила, що країна вийде з НАТО, якщо її оберуть на посаду глави держави.

Про це вона заявила у суботу, 5 лютого, під час з’їзду політсили.

«Ми маємо вільно захищати свої інтереси, вийти з логіки військових блоків. Тому ми вийдемо з обʼєднаного командування НАТО, щоб нас більше не могли втягнути у чужі конфлікти», — сказала вона.

Крім того, Ле Пен запевнила, що «поверне французам їхню країну».

«Французи мають вирішувати, хто населяє Францію. Французи мають вирішувати, хто може стати французом. Ця імміграція — це поселенська імміграція, коли люди живуть з нами, як вдома, вона необоротна, це бажана політика без будь-якої фінансової, соціальної або людської оцінки», — додала вона.

  • Марін Ле Пен — депутат Національних зборів Франції. Вона відома своєю риторикою проти мігрантів і підтримкою політики Кремля. Зокрема, Ле Пен визнає результати так званого «кримського референдуму», який Росія використовувала для окупації півострова.
  • У 2017 році Ле Пен поступилася на виборах чинному президенту Макрону, посівши друге місце.
  • Перший тур виборів запланований на 10 квітня 2022 року. Головними ж претендентами на перемогу вважають чинного президента Емманюеля Макрона та лідерку ультраправої партії «Національне об’єднання» Марін Ле Пен.