Британські винищувачі підіймалися для перехоплення російських бомбардувальників

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Британські винищувачі підіймалися на перехоплення російських бомбардувальників, які наблизилися до повітряного простору Великої Британії.

Про це повідомляє Reuters.

Таку інформацію озвучив речник Королівських Військово-повітряних сил. За кілька годин до того Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що «винищувачі швидкого реагування Typhoon були підняті в повітря проти невідомих літаків, які наближаються до зони інтересів Великої Британії». Телекомпанія Sky News повідомляла, що літаки виявили на північ від Шотландії.

  • У березні британські винищувачі Typhoon («Тайфун») біля берегів Шотландії перехопили два протичовнові літаки ВПС Росії Ту-142. Подібний інцидент стався й у листопаді 2020 року — тоді британські Typhoon теж перехоплювали два Ту-142.
  • У 2021 році винищувачі НАТО 370 разів піднімалися в небо за тривогою, з них 290 вильотів виконали для ідентифікації та спостереження за російськими літаками.
  • Велика Британія жорстко критикує Росію через скупчення понад 130 тисяч російських військових біля кордону з Україною. Під час візиту до Києва премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що в разі вторгнення санкції проти Росії миттєво набудуть чинності. До 10 лютого Британія підготує новий пакет санкцій проти Росії.