Британські винищувачі перехопили два російських літаки поблизу Шотландії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Британські винищувачі перехопили два російських літаки поблизу Шотландії

Facebook / Royal Air Force

Винищувачі Королівських ВПС Великої Британії перехопили поблизу Шотландії два російських патрульних протичовнових літаки Ту-142.

Про це повідомляють на сайті ВВС.

На перехоплення вирушили два винищувачі Typhoon. Тривалість їх місії забезпечував літак-заправник Voyager, який вилетів з авіабази «Брайз-Нортон».

Королівські ВПС опублікували фотографію одного з перехоплених літаків ВМФ РФ з бортовим номером RF-34057. За даними британських військових, усього було зафіксовано два російських літаки Tу-142, які перебували в міжнародному повітряному просторі поблизу Сполученого Королівства.

«Щоб протистояти цій провокаційній діяльності та знизити ризики, повʼязані з польотами російських військових літаків у цьому жвавому районі міжнародного повітряного простору, винищувачі ВПС Великої Британії уважно стежили за діями російських військових літаків», — наголошено в повідомленні.

Зазначають, що інші країни — члени НАТО також піднімали в повітря винищувачі сил швидкого реагування для взаємодії під час стеження за російськими військовими літаками.