Компанія «Метінвест» Ріната Ахметова спростувала звинувачення у несплаті ренти. Напередодні там відбулись обшуки

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Компанія «Метінвест», понад 70% акцій якої контролює олігарх Рінат Ахметов, спростувала заяву правоохоронців про заниження рентної плати за користування надрами.

Відповідну заяву компанія оприлюднила 2 лютого.

«Повідомлення про начебто імовірні факти заниження податкових зобовʼязань підприємствами групи «Метінвест» не відповідають дійсності. Податкові органи не підтверджують наявності будь-якого податкового боргу групи і, ба більше, офіційно надали інформацію про його відсутність», — заявили у компанії.

«Метінвест» заявляє, що їй не надали інформацію, на підставі якої правоохоронці заявили про податковий борг у 18 мільярдів гривень. Компанія наголосила, що обшуки були на підставі «дефектної» ухвали суду, в якій не зазначений термін її дії. Крім цього, обшуки нібито були частково у приміщеннях та за адресами, які не були вказані у судових рішеннях, а правоохоронці заважали адвокатам.

  • 1 лютого 2022 року Бюро економічної безпеки прийшло з обшуками на підприємства «Метінвесту» у Кривому Розі, що у Дніпропетровській області. У БЕБ пояснили, що обшуки пов’язані із розслідуванням справи про те, що посадовці чотирьох підприємств групи знижували рентну плату за користування надрами, унаслідок чого державний бюджет у 2018—2020 роках недоотримав 18 мільярдів гривень.