П’ять країн запустили фонд допомоги Україні на £35 мільйонів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

П’ять країн запустили фонд допомоги Україні під назвою «Партнерство за сильну Україну». До 2024 року його планують наповнити до £35 мільйонів.

Про це пише пресслужба Мінреінтеграції.

До роботи фонду долучилися Велика Британія, Швейцарія, Швеція, США та Канада. Кошти спрямують на розвиток громад, які постраждали від російської агресії.

«Публічна підтримка і довіра партнерів один до одного є ключовими. Ми розуміємо, наскільки важливо і, головне, своєчасно саме тут і зараз розпочинати такий проєкт. Це важливо для наших людей на сході та півдні нашої держави. Це важливо для всіх українців — знати й вірити, що ми не одні та стоїмо пліч-о-пліч», — наголосила міністр з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук.

Перша фаза реалізації програми триватиме до березня 2024 року, а її бюджет становитиме £35 мільйонів (1,3 мільярда гривень). У відомстві вже зазначили, що попередньо затвердили низку проєктів, які фінансуватимуться з фонду. Зокрема, на сході та півдні України кошти підуть на вдосконалення регіональної комунікації для протидії російській дезінформації, а також на сприяння інклюзивному діалогу.