Першому заступнику голови КМДА Миколі Поворознику вручили підозру у справі щодо ділянки РНБО

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Першому заступнику голови Київської міськдержадміністрації Миколі Поворознику вручили підозру у справі щодо земельної ділянки біля станції метро «Сирець», яка перебувала в користуванні Ради нацбезпеки та оборони.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Справа стосується позбавлення РНБО цієї ділянки. Її передали РНБО ще у 2009 році для будівництва багатоквартирних житлових будинків із підземними паркінгами на вулиці Щусєва. Проте у 2019 році, після обстеження ділянки виявилося, що її не використовують за призначенням, тому мерія забрала у РНБО право нею користуватися.

«Місто привело занедбану територію до ладу, вивезло сміття, здійснило благоустрій території та облаштувало там сквер. Але РНБО не полишає намірів забудувати територію висотками і через правоохоронців продовжує тиснути на столичну владу», — написав Кличко.

Київська прокуратура пізніше повідомила, що Поворозника підозрюють у службовій недбалості, яка призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК).

За даними слідства, коли КМДА забрала у РНБО ділянку, то у представників Апарату РНБО пояснення чи документи не брали, а під час погодження проєкту розпорядження юридичне управління апарату КМДА встановило його невідповідність законам, але Поворозник незаконно його підписав.

Збиток державі оцінили у 48 млн грн.

  • У КМДА обшуки у справі про земельну ділянку на Сирці проходили ще у вересні 2021 року. Тоді мер Києва теж говорив про системний тиск на міську владу.