У Кривому Розі «секретний агент Росії» повідомив про замінування всіх шкіл

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Кривому Розі вранці 24 січня на пошту поліції надійшов лист про замінування всіх шкіл. Дітей та вчителів евакуювали, школи сьогодні не працюватимуть.

Про це повідомляють місцевий телеканал D1 та «Перший криворізький».

Лист надійшов від аноніма, який представився «секретним агентом Росії» та пригрозив, що вже за годину усі школи Кривого Рогу «злетять у повітря». Дітей вивели на свіже повітря на безпечну відстань від навчальних закладів та передали батькам. Нагадаємо, минулого тижня у Кривому Розі через постійні мінування шкіл їх тимчасово перевели на дистанційне навчання. Цього понеділка, 24 січня, очне навчання за партами мали відновити.

Крім цього, 24 січня поліції повідомили і про замінування Черкаського художньо-технічного коледжу, пише «Суспільне». У Миколаєві поліції повідомили про замінування шкіл № 18 та № 46.

  • Хвиля повідомлень про замінування в Україні почалась 7 січня. Тоді вибухівку шукали в 10 ТРЦ Києва і на вокзалі, а 8 січня — у всіх ТРЦ столиці. 12 січня правоохоронці перевіряли на наявність вибухівки 600 обʼєктів у девʼяти областях, а 13 січня — понад 200 обʼєктів. Переважно повідомлялося про замінування ТРЦ, шкіл, вокзалів, аеропортів і метро. На жодному з обʼєктів вибухівку не знайшли.
  • Служба безпеки України повʼязала хвилю псеводмінувань обʼєктів інфраструктури з Росією, заявивши, що це поширений інструмент гібридної агресії РФ. Спецслужба вважає, що мета таких повідомлень — створити напругу і панічні настрої в суспільстві. СБУ закликає українців чітко усвідомлювати це і зберігати спокій.