На Водохреща на Донбасі можлива провокація — бойовики готують обстріл вірян

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Мінкультури попереджають про можливу провокацію на окупованому Донбасі на свято Водохреще. Бойовики нібито готують обстріл вірян.

Про це повідомляється на сторінці Центру у Facebook.

«Як стало відомо Центру стратегічних комунікацій, 19 січня окупаційні війська готують обстріл вірян під час водохрещення на ставку «Цегляний» у Петровському районі Донецька. Метою провокації може бути звинувачення українських військових у нападі, щоб створити привід для ескалації», — йдеться в повідомленні.

Обстріл бойовики можуть провести з позицій на шахті ім. Челюскінців, яка розташована менш ніж за 2 кілометри від ставка. Постріли вони планують замаскувати, увімкнувши головний вентилятор на шахті.

  • Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що 14 січня в окупованій Горлівці на хімічному підприємстві «Концерн Стирол» стався витік аміаку. За інформацією розвідки, на підприємство доставили негерметичні ємності з аміаком, через що в повітря потрапили отруйні речовини. Це хімічне забруднення може призвести до екологічної катастрофи.