Зеленський відповів на петицію про скасування військового обліку для жінок. Просить скоротити перелік професій

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Президент України Володимир Зеленський закликав міністра оборони Олексія Резнікова скоротити перелік спеціальностей та професій, які зобовʼязують жінок стати на військовий облік. Так глава держави відреагував на відповідну петицію українців, яка набрала понад 37 тисяч підписів.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

Президент звернув увагу на те, що тема військового обліку викликала суспільний резонанс через недостатнє розʼяснення питання та надто великий перелік професій і спеціальностей, які підпадають під нововведення.

Також Зеленський доручив переглянути адміністративне покарання за несвоєчасну постановку на військовий облік військовозобов’язаних жінок до завершення процесу остаточного врегулювання згаданої процедури.

  • 17 грудня 2021 року в Україні розширили перелік професій, що зобовʼязує жінок (від 18 до 60 років) стати на обовʼязковий військовий облік. Серед професій, які потрапили під обовʼязковий військовий облік, — програмісти, лікарі, юристи, журналісти, музиканти, соціальні працівники, бухгалтери, працівники ресторанів, готелів і понад 100 інших професій.
  • У Міноборони не розʼяснили, яким чином проходитиме постановка жінок на облік у військкомати, але радниця заступника міністра оборони Наталія Воронкова заявила, що алгоритм розроблять до кінця року.