Верховний лідер Ірану опублікував «мультик» із планом убивства Дональда Трампа

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї опублікував на своєму офіційному сайті анімаційний відеоролик, що зображує вбивство колишнього президента США Дональда Трампа.

Про це пише The Independent і називає відео «різким і провокаційним жестом на тлі міжнародних переговорів про іранську ядерну програму».

Відео під назвою «Помста неминуча» опублікували на сайті пізно увечері 12 січня. Воно починається з кадру, на якому Трамп грає в гольф (імовірно, у флоридській резиденції «Мар-а-Лаго»), а дистанційно керований робот рухається повз камери спостереження, які вимкнув хакер. Оператор дрона спрямовує «погляд» на Трампа, а потім відправляє текстове повідомлення англійською: «Вбивця Сулеймані і той, хто віддав наказ, заплатять за це». Поки жертва читає текст, ліквідатор дає команду безпілотнику, натискаючи на «Пуск». Відео закінчується до початку вбивства Трампа.

Анімаційний ролик приурочений вбивству 3 січня 2020 року іранського генерала Касема Сулеймані, який загинув внаслідок удару американського безпілотника в Багдаді.

Відео повторює торішній пропагандистський плакат із закликом помститися за вбивство Сулеймані. На ньому також зображено Трампа на полі для гольфу.