Заступник Кличка заявив, що ні з ким не обговорював можливе призначення головою КМДА

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Заступник очільника КМДА Віталія Кличка Олексій Кулеба спростував інформацію про його нібито можливу нову посаду. Кулебу розглядають як можливого нового очільника Київської міської держадміністрації.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Сьогодні прочитав багато повідомлень про своє призначення на нову посаду. Для мене це стало повною несподіванкою. Повідомляю наступне. Перебуваю на робочому місці в КМДА, виконую завдання, поставлені мером столиці Віталієм Володимировичем Кличком. Розмов ні з ким з приводу якихось посад у мене не було», — зазначив Кулеба.

За даними джерел «Бабеля», 17 грудня 2021 року в Офісі президента мер Києва Віталій Кличко провів зустріч з президентом Володимиром Зеленським. Вони обговорювали законопроєкт «Про столицю», який має на меті розділити повноваження мера Києва, якого обирають кияни, та голови КМДА, якого призначає президент. Саме на останню посаду в ОП розглядають Кулебу як можливого кандидата.

  • У жовтні 2019 року Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про столицю № 2143-3. Наразі профільний комітет планує розглянути 900 поправок до документа.
  • В основі проєкту закону — розмежування повноважень голови Київської міської державної адміністрації та мера Києва. Згідно зі статтею 118 Конституції України, голову КМДА призначає на посаду президент за поданням Кабінету міністрів, а мера обирають місцеві жителі.
  • Минулого року мер Києва Віталій Кличко подав до Ради альтернативний законопроєкт про внесення змін до закону «Про столицю України».