У Німеччині уточнили правила в’їзду українців: невакцинованих туристів не пускатимуть

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У посольстві України в Німеччині пояснили нові правила в’їзду для українців. Туристів з негативним тестом на коронавірус у країну не пускатимуть.

Про це повідомляється на сторінці посольства у Facebook.

Там зазначили, що отримали додаткову інформацію від компетентних німецьких органів, і вибачилися за попереднє повідомлення.

«Згідно з повідомленням німецького Інституту імені Роберта Коха (RKI), починаючи з 9 січня 2022 року Україна більше не входить до так званого списку країн підвищеного ризику для Німеччини (Hochrisikogebiet). Водночас Україну поки не включили й до «Зеленого списку» (Positivliste) країн, громадяни яких можуть безперешкодно в’їжджати до ФРН», — пояснили в посольстві.

Таким чином, в’їхати до Німеччини з будь-якою метою можуть лише українці, повністю вакциновані визнаним у ЄС препаратом. Єдине, що змінилося, — відтепер перед в’їздом їм не потрібно заповнювати спеціальну анкету.

Натомість невакциновані українці можуть потрапити до Німеччини з негативним тестом або довідкою про одужання лише за нагальної потреби. Це стосується студентів, членів родин, дипломатів, тих, хто їде на лікування, тих, хто їде транзитом, сезонних працівників тощо.

Ці правила стосуються всіх українців віком від 6 років.

  • Уряд Німеччини виключив Україну зі списку країн з високим рівнем зараження коронавірусом. Україна перебувала в переліку країн високого ризику для Німеччини з 10 жовтня 2021 року. Вʼїзд дозволявся у випадку гострої потреби або за наявності сертифікату про повну вакцинацію від коронавірусу. Перед прибуттям до Німеччини необхідно було заповнити спеціальну онлайн-анкету та надати дані про вакцинацію або про негативний ПЛР-тест, тест на антиген чи довідку про одужання.