«Людський фактор». Чемпіон світу з тенісу Новак Джокович зізнався, що надав неправдиві дані при вʼїзді до Австралії

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Перша ракетка світу серед чоловіків Новак Джокович визнав, що в документах, які він надав при вʼїзді в Австралію, були помилкові дані. Спортсмен запевняє, що помилка виникла через «людський фактор».

Про це тенісист написав у своєму Instagram.

Заповнюючи вʼїзну декларацію, спортсмен зазначив, що за 14 днів до прибуття в Австралію (6 січня) він не був в інших країнах. Але виявилося, що в цей період він літав із Белграду до Іспанії.

«Щодо моєї декларації про подорожі, мої представники подали її від мого імені, про що я повідомив співробітникам імміграційної служби після прибуття. І мій агент щиро вибачається за адміністративну помилку, повʼязану з позначкою неправильного поля про мою попередню подорож до приїзду в Австралію. Це був людський фактор і точно не навмисна помилка», — зазначив Джокович.

Він пояснив, що «ми живемо у скрутні часи в умовах глобальної пандемії, та іноді можуть виникати такі помилки».

За словами тенісиста, надалі він не даватиме жодних коментарів з поваги до австралійського уряду.

«Грати на Відкритому чемпіонаті Австралії — це завжди честь та привілей... І я просто хочу мати можливість змагатися з найкращими гравцями світу», — заявив спортсмен.

У грудні 2021 року Джоковича усьоме визнали чемпіоном світу ITF — це рекордна кількість нагород для одного спортсмена.

  • 6 січня Джокович прилетів до Мельбурну для участі в Australian Open, але йому анулювали візу, оскільки він не пройшов вакцинацію. Його відправили до готелю на карантин і планували депортувати, проте 10 січня Джокович виграв суд.
  • Міністр у справах імміграції Австралії досі має право видворити спортсмена з країни. Тепер у влади зʼявилася на це підстава.