НАЗК підтвердило, що нардеп Михайло Волинець не задекларував позашляховик за 1,1 млн грн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Нацагентство із запобігання корупції (НАЗК) за результатами перевірки підтвердило, що народний депутат фракції «Батьківщина» Михайло Волинець не задекларував користування позашляховиком Toyota Highlander, який з вересня 2019 року оформлений на його сина Андрія.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», вказуючи, що НАЗК підтвердило факти, викладені у розслідуванні журналістів «Схем».

Нацагентство встановило, що депутат користується/користувався автомобілем на постійній основі. У деклараціях за 2019 рік або за 2020 рік нардеп автомобіль не вказував. Це говорить про те, що він вніс недостовірну інформацію до декларації, вчинивши злочин за ст. 366-2 ККУ, а тому НАЗК звернулася до Офісу генпрокурора.

Сам депутат у поясненнях Нацагентству заявляв, що не користувався цим автомобілем, а їздив громадським транспортом. Іноді він нібито користувався службовим транспортом парламенту.

За даними Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, Toyota Highlander станом на 31 грудня 2020 року міг коштувати 1 093 390 гривень. За даними офіційних дилерів, на момент оформлення авто на сина Волинця машина коштувала близько 1,3 мільйона гривень.

  • 21 квітня 2021 року «Радіо Свобода» провела розслідування і встановила, що Михайло Волинець продав свою двокімнатну квартиру у Києві на Подолі за 4 мільйони гривень та придбав натомість трикімнатну квартиру в елітній новобудові на Печерську за понад 7,5 млн грн. На додачу депутат оформив на себе два паркомісця. Різницю у 3,5 мільйона гривень Волинець пояснив заощадженнями, а також внеском співмешканки. У його декларації доходи значно менші.
  • У жовтні Вищий антикорупційний суд вирішив не конфіскувати квартиру Волинця.