Міністерство оборони Південної Кореї: Чоловік, який втік до КНДР, втік звідти у 2020 році

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Міністерство оборони Південної Кореї заявило, що чоловік, який перетнув кордон у демілітаризованій зоні, імовірно, є перебіжчиком з Північної Кореї, який два роки тому звідти втік, а зараз повернувся.

Про це йдеться в заяві Міністерства від 3 січня, яке цитує CNN.

Військові Південної Кореї повідомили, що в листопаді 2020 року чоловік втік із КНДР до них. Свої попередні висновки відомство зробило на основі відеозаписів з камер відеоспостереження. Прикордонні камери із тепловізорами вперше зафіксували чоловіка о 18:40 1 січня, коли він дерся через паркан із колючого дроту, однак черговий охоронець не помітив його. Південна Корея відправила на цю ділянку військових, але вони не змогли знайти людину (імовірно, чоловік сховався у гірській місцевості).

Прикордонну лінію Північної Кореї перебіжчик перетнув о 22:40. Державні ЗМІ КНДР не повідомляли про жодні переходи через демілітаризовану зону за ніч. Що зараз із цим чоловіком — невідомо.

  • Втечі з Південної Кореї до Північної дуже рідкісні. Зазвичай люди тікають із КНДР. Починаючи з 1953 року на Південь втекли близько 30 тисяч жителів Північної Кореї.