Міністр Ляшко: Кабмін підтримав пілотний проєкт і відкрив лікарню «Феофанія» для всіх українців

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко заявив, що Кабінет міністрів підтримав пілотний проєкт і відкрив лікарню «Феофанія» для всіх українців. Із 2022 року медзаклад працюватиме за програмою медичних гарантій.

Про це повідомляє сайт уряду.

«Феофанія» буде доступною для кожного українця. Оновлена «Програма медичних гарантій» 2022 року передбачає, що і в «Феофанію» відтепер будуть госпіталізувати людей з інфарктами та інсультами, відповідно до маршруту пацієнта», — заявив голова МОЗу.

Лікарня приєднується до програми медгарантій як постачальник медичних послуг з надання допомоги при гострому мозковому інсульті та гострому інфаркті міокарда за рахунок укладання договорів про медобслуговування населення з Національною службою здоровʼя.

  • У листопаді цього року Ляшко казава, що «Феофанія» відчинить свої двері для всіх українців із січня 2022 року — програма медгарантій запрацює 1 січня, а не 1 квітня, як передбачалося.
  • Київська лікарня «Феофанія» обслуговує державних службовців, представників уряду, працівників дипломатичного корпусу іноземних держав і міжнародних організацій та осіб, які мають особливі заслуги перед Україною.
  • Президент Володимир Зеленський підписав указ про надання доступу українцям до медичної допомоги в лікарні «Феофанія» ще на початку 2020 року, але Державне управління справами не змогло тоді назвати терміни, коли установу відкриють для пересічних громадян.