«Заупокійна свічка в перенасиченій киснем палаті». Рятувальники назвали причину пожежі в лікарні Івано-Франківської області

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Пожежа в реанімаційному відділенні Косівської лікарні в Івано-Франківській області сталася через грубе порушення правил пожежної безпеки.

Про це повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Як з’ясувалося, у реанімації працювали одночасно 5 кисневих концентраторів, тож повітря було перенасичене киснем. Проте один зі співробітників закладу вирішив за традицією поставити заупокійну свічку після смерті одного з пацієнтів від коронавірусу.

«Від контакту відкритого вогню з киснем у реанімаційній палаті сталося займання. У таких умовах швидкого поширення пожежі було не уникнути. Загинули троє людей», — розповіли в ДСНС.

Наразі лікарі борються за життя постраждалих під час пожежі, двоє людей перебувають у вкрай важкому стані.

  • Пожежа в Косівській центральній районній лікарні сталася ввечері 28 грудня. Займання виникло на першому поверсі в палаті реанімації. Тіла двох загиблих виявили в реанімації, ще двох — в анатомічному відділенні.
  • Також постраждали троє людей — дві жінки і чоловік. Стан однієї жінки критично важкий, інша отримала понад 60% опіків тіла.