«Антонов» представив перший військово-транспортний літак. Він має повністю цифрове управління

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Державне підприємство «Антонов» 28 грудня представило свій перший військово-транспортний літак — Ан-178-100Р № 001. Судно призначено для проведення льотних сертифікаційних випробувань.

Про це повідомляє «Укроборонпром», до складу якого входить «Антонов».

Представлений літак призначений насамперед для перевезення людей (до 100), техніки, вантажу, десантування парашутистів (до 86 людей), а також для медичної евакуації поранених і постраждалих (до 40 людей на стандартних ношах, 38 людей на бічних сидіннях у супроводі медиків).

Міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що цих літаків випустять не лише три, як передбачено контрактом для Збройних сил України, їх буде більше. Командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук розповів, що попереду випробування судна, також ще треба підготувати особовий склад пілотів на літак та інженерів, які могли б його ремонтувати й обслуговувати.

Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олексій Завітневич заявив, що це літак нового покоління: його створили на базі сучасних світових технологій і він має повністю цифрове управління (оснащений сотнями електронних обчислювачів, що дозволяють інтегрувати всі системи та датчики літака й оптимізувати керування).

Зазначимо, що підприємство «Антонов» уперше за роки незалежності України отримало державне замовлення на будівництво трьох літаків Ан-178. Відповідний контракт з Міністерством оборони підписали наприкінці грудня 2020 року.