«Антонов» відкриває філію у Канаді. Там збиратимуть одну з моделей літаків

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Компанія «Антонов» відкриває філію у Канаді під назвою «Антонов — Канада». Там планують збирати літаки Ан-74ТК-200.

Про це пише пресслужба «Укроборонпрому».

Підприємство буде розташоване у провінції Квебек. В «Антонові» зазначають, що нову філію створюють для просування своїх літаків на міжнародний ринок.

«Першочерговим завданням компаній ДП «Антонов» і «Антонов — Канада» є організація співпраці та налагодження роботи конструкторського бюро з досліджень і розробок, попередніх опрацювань і випробувань, на основі яких виготовляється модель літака для льотних випробувань. Найбільш перспективною для реалізації цієї амбітної мети є модель літака Ан-74ТК-200, розроблена КБ «Антонов», яку масово випускало Харківське державне авіаційне виробниче підприємство», — розповіли в «Укроборонпромі».

  • У грудні 2020 року генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв підписав наказ про корпоратизацію концерну. Процес створення холдингу і нових бізнес-одиниць мають завершитиу 2021 році.
  • 13 липня Верховна Рада на позачерговому засіданні проголосувала в цілому за законопроєкт № 3822, який реформує концерн «Укроборонпром» і перетворює його на державне акціонерне товариство.