ЗСУ обіцяють дотримуватися перемир’я на Донбасі під час свят. Але бойовики вже його порушили

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Збройні сили України обіцяють дотримуватися перемир’я на Донбасі під час новорічно-різдвяних свят. Але бойовики вже його порушили.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у коментарі Інтерфаксу.

«Збройні сили України не просто чітко дотримуватимуться умов режиму припинення вогню та досягнутих домовленостей, але і вже почали це робити», — сказав він.

За його словами, домовленості чітко регламентують, як реагувати на порушення перемир’я. Залужний також підкреслив, що припинення вогню точно відповідатиме інтересам українців і дозволить зберегти життя військовим і цивільним.

Водночас бойовики вже порушили перемир’я. За даними пресцентру ООС, за 23 грудня на Донбасі зафіксували три випадки порушення режиму припинення вогню.

Біля Шумів бойовики застосували міномети калібру 82 мм та автоматичні станкові гранатомети, а поблизу Золотого-4 — міномети калібру 120 мм.

  • 22 грудня українська делегація повідомила, що Тристороння контактна група домовилася про відновлення режиму повного припинення вогню на Донбасі. Делегація підкреслює, що здатність гарантувати повне виконання відповідних обіцянок та реалізувати припинення вогню означатиме й можливість «пройти шляхом миру і через інші необхідні пункти».