Володимир Зеленський відповів на петицію про скасування карантину та вакцинації проти коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про скасування карантину і вакцинації від коронавірусу: він процитував норми закону про те, що треба не тільки піклуватися про власне здоровʼя, але й не шкодити здоровʼю інших.

Зеленський зазначив, що, наприклад, під час поширення особливо небезпечних хвороб, можуть запроваджувати вакцинацію, медичні огляди та карантини. Крім цього, у рамках боротьби з коронавірусом уряд може запроваджувати обмеження щодо фізичних осіб.

Нагадаємо, що цю петицію подав Юрій Ахрамєйко, вона набрала 25 444 підписи. У тексті автор вимагає повністю скасувати карантин, «безглуздий масковий режим» та вакцинацію, яка «вже стала примусовою для деяких верств населення». Водночас він пропонує залишити вакцинацію для охочих «і тільки на платній основі».

  • Наприкінці жовтня Зеленський вже відповідав на петицію про запровадження кримінальної відповідальності за примусову вакцинацію. Тоді він заявив, що ухвалення законів є повноваженням парламенту, та пояснив, що відповідно до Конституції, людина, її життя і здоров’я визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю, але через особливо небезпечні інфекційні захворювання можуть здійснюватися обов’язкові медичні огляди, профілактичні щеплення, лікувальні та карантинні заходи.