Премʼєра «Людини-павука» за перший вік-енд зібрала в Україні $2,4 млн

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

В Україні за перший вік-енд премʼєра фільму Spider-Man: No Way Home («Людина-павук: Додому шляху нема») зібрала $2,4 мільйона. У прокат стрічка вийшла 16 грудня.

Такому результату, зокрема, посприяла виплата понад трьом мільйонам українців по тисячі гривень за вакцинацію. Міністр культури Олександр Ткаченко зазначив, що найбільше цих коштів українці вже витратили на перегляд фільмів у кінотеатрах.

Над створенням нового фільму працювали Columbia Pictures і Marvel Studios. Світова премʼєра відбулася 13 грудня в Лос-Анджелесі і за тиждень вона зібрала у світі $587,2 мільйона. Загальний бюджет фільму — $200 мільйонів.

Картина посіла третю сходинку за успішністю прем’єри в історії кіно. На першому місці лишається фільм «Месники: Фінал» з $1,2 мільярда касових зборів, а на другому — «Месники: Війна нескінченності» ($640 мільйонів).

  • У квітні минулого року видавництво Marvel Comics виклало у вільний доступ понад сотню випусків своїх найпопулярніших коміксів.
  • У вересні 2019 року стало відомо, що один з головних героїв коміксів — Людина-павук — більше не зʼявиться в сазі про всесвіт Marvel.
  • За версією американського журналу People, найбільш сексуальним чоловіком 2021 року став зірка кінематографічного всесвіту Marvel Пол Радд. Він добре знайомий глядачам за фільмами «Людина-мураха» (2015), «Перший месник: Протистояння» (2016), «Людина-мураха та Оса» (2018), «Месники: Завершення» (2019) і «Людина-мураха та Оса: Квантоманія» (2022).