Біля Ради сталася сутичка поліції з представниками «SaveФОП». Вони знову блокували дорогу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Представники руху фізосіб-підприємців «SaveФОП» знову зібрали мітинг біля Верховної Ради. Вони перекрили проїжджу частину на вулиці Грушевського, а деякі з мітингувальників запалили фаєри.

Депутат від фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко опублікував відео затримання мітингувальника правоохоронцями.

Про сутички підприємців із поліцією повідомляють Telegram-канали. Поліція періодично намагається відтіснити учасників акції від перетину вулиць Грушевського та Шовковичної, щоб запобігти повному перекриттю руху.

Поліція Києва не уточнює кількість затриманих людей, але повідомляє, що деякі учасники протесту намагалися блокувати підходи до Ради та кидали піротехніку. Внаслідок вибуху петарди постраждала жінка — учасниця акції.

Правоохоронці в урядовому кварталі несуть службу у посиленому режимі.

  • Акції протесту «SaveФОП» періодично відбуваються з кінця листопада 2020 року. Мітингувальники вимагають ухвалити законопроєкт № 6376, який вносить зміни до Податкового кодексу про перенесення впровадження касових апаратів, та закон № 5866-1 про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.