Україна отримала суперників у Лізі націй УЄФА

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Визначилися суперники України у турнірі Ліги націй УЄФА.

Жеребкування відбулося у швейцарському Ньйоні.

Українська збірна зіграє проти команд Шотландії, Ірландії та Вірменії. Варто зазначити, що з шотландцями збірна України вже у березні зійдеться у змаганні за право зіграти на чемпіонаті світу з футболу.

Перші матчі відбудуться у червні наступного року. Україна грає у дивізіоні, переможці його груп потрапляють до елітного дивізіону турніру.

17 листопада УЄФА скасувала матч між збірними Швейцарії та України через спалах коронавірусу в українській команді. Тоді повідомляли, що за регламентом УЄФА було три варіанти вирішення цієї ситуації: відкласти матч, зарахувати технічну поразку збірній України або жеребкування.

  • Поєдинок Швейцарії та України мав стати останнім на стадії групового етапу — його результат визначав фінальну позицію команд у квартеті елітного дивізіону А4. Перед матчем у підопічних Андрія Шевченка було шість очок, у швейцарців — три.
  • 25 листопада національній збірній України присудили технічну поразку в матчі Ліги націй УЄФА проти збірної Швейцарії. Таким чином, українці опустилися на останнє місце у групі та вилетіли в нижчий дивізіон.