Україні зарахували технічну поразку в матчі проти Швейцарії. Гра не відбулася через коронавірус в українців

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Україні зарахували технічну поразку в матчі проти Швейцарії. Гра не відбулася через коронавірус в українців

jgareri / Getty Images

Національній збірній України присудили технічну поразку в матчі Ліги націй УЄФА проти збірної Швейцарії, який мав відбутися 17 листопада.

Про це повідомляє пресслужба Української асоціації футболу.

«За підсумками розгляду справи Апеляційний комітет УЄФА вирішив визнати, що матч Швейцарія — Україна не відбувся з вини збірної України з футболу, і зарахувати їй технічну поразку з рахунком 0:3», — зазначається в повідомленні.

Віцепрезидент УАФ Юрій Запісоцький заявив, що українська сторона категорично не згодна з таким рішенням та оскаржить його у Спортивному арбітражному суді Лозанни одразу після отримання повного тексту рішення з мотивувальною частиною.

Поєдинок Швейцарії та України мав стати останнім на стадії групового етапу — його результат визначав фінальну позицію команд у квартеті елітного дивізіону А4. Перед матчем у підопічних Андрія Шевченка було щість очок, у швейцарців — три.

Якщо технічна поразка з рахунком 0:3 залишиться чинною, то команди зрівняються за очками. Але українці за результатом особистих зустрічей (домашній поєдинок вони виграли з рахунком 2:1) опустяться на останнє місце і понизяться у класі — до дивізіону В.

  • 17 листопада УЄФА скасувала матч між збірними Швейцарії та України через спалах коронавірусу в українській команді. Тоді повідомлялося, що згідно з регламентом УЄФА існували три варіанти розвʼязання цієї ситуації: перенесення матчу, технічна поразка збірної Україні або жеребкування.