УЄФА вперше прокоментувала скасування матчу між збірними України та Швейцарії. Долю поєдинку може вирішити жереб

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) повідомила, що матч між збірними України та Швейцарії з футболу не відбудеться ані 17, ані 18 листопада. Долею поєдинку займатиметься спеціальна комісія.

Про це пише пресслужба УЄФА.

«Українська футбольна асоціація підтвердила, що у них немає іншої команди, тобто відповідних гравців, які могли б зіграти в матчі ні сьогодні, ні завтра. Матч Ліги націй УЄФА між Швейцарією та Україною, запланований на сьогодні, вівторок, 17 листопада 2020 року, не може відбутися», — йдеться у повідомленні.

Водночас керівник збірної Швейцарії П’єрлуїджі Тамі заявив, що його команда була готова грати.

«Ми були готові грати і врятувати місце в лізі А на футбольному полі. Ми були мотивовані зіграти в цьому фіналі. Ми також прийняли б перенесення зустрічі на завтра. Дуже хотіли, щоб рішення було на футбольному полі, а не за його межами», — пояснив він.

У зв’язку зі скасуванням матчу та неможливістю його проведення 18 листопада, існує три варіанти розвитку подій, згідно з регламентом УЄФА: перенесення матчу, технічна поразка збірної Україні або жеребкування.

Перенесення матчу можливе аж на весну 2021 року, коли почнуться інші турніри та інші кваліфікації. Водночас технічну поразку збірній Україні можуть призначити, якщо матч не відбувся за її вини. Однак поєдинок скасувала місцева влада у Швейцарії, а українська збірна була готова грати. У разі ж якщо комісія не погодиться на попередні два варіанти, то існує останній — це жеребкування, у якому будуть лише три результати: 1:0, 0:0 та 0:1. Збірній Україні для того, аби залишитися в елітному дивізіоні Ліги націй, потрібна буде або перемога, або нічия.