Помічник російського диверсанта Безлера отримав 11 років увʼязнення. Він знімав на відео тортури українських військових

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Український суд засудив до 11 років вʼязниці бойовики «ДНР», який входив до «групи Безлера» та брав участь у тортурах полонених українських військових і цивільних. Цього помічника російського диверсанта Ігоря Безлера, фігуранта справи про знищення цивільного рейсу MH17, затримали в Маріуполі в червні минулого року.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Слідство встановило, що бойовик за завданням Безлера з тортурами допитував полонених українських військових і знімав це на камеру. Їхні «зізнання» він монтував і викладав в інтернет, зокрема на сайтах російських бойовиків. Також його сфабриковані відеоматеріали використовували представники російських спецслужб для інформаційних диверсій проти України.

Бойовика визнали винним за статтями про участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК) та порушення звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК).

Затриманий у червні 2020 року бойовик.

  • Про затримання помічника Безлера СБУ повідомила 2 червня 2020 року. Ним виявився мешканець Донецької області, який у 2014 році добровільно приєднався до «групи Безлера» та незабаром став помічником із питань пропаганди. Повідомлялося, що він брав участь у знущаннях над заручниками бойовиків, яких утримували у приміщенні колишнього Горлівського підрозділу міліції.