У Маріуполі затримали бойовика з «групи Безлера», який катував українських військових

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Маріуполі бійці контррозвідки СБУ затримали бойовика «ДНР», який входив у так звану «групу Безлера» і брав участь у тортурах полонених українських військових і цивільних.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, житель Маріуполя добровільно вступив у лави бойовиків в 2014 році і відповідав у терористів за інформаційний блок, а також за пропаганду. Бойовик знаходився в Горлівці і входив до складу угруповання «Народне ополчення Донбасу», яким командував підполковник військової розвідки Росії Ігор Безлер.

«Бойовик був присутній на допитах і знущаннях над військовополоненими та заручниками, яких утримували в приміщенні колишнього Горлівського управління по боротьбі з організованою злочинністю міліції. Вибиті «зізнання» він фіксував на камеру і розміщував на сайтах «Л/ДНР» і в соцмережах», — сказано в повідомленні.

Затриманий особисто знущався над полоненими, принижував їх і погрожував розправою.

СБУ провели обшуки за місцем проживання бойовика і знайшли частину відеоматеріалів, які можуть довести його провину. Також СБУ допомогли свідки подій в Горлівці. Вони впізнали бойовика як підручного Безлера. Йому загрожує до 15 років вʼязниці.